Bismil ilçesi kırsal Yukarı Harım (Mezra Tirka) köyünde cami imamı Muhammed Emin Güzey, camiye gelen çocuklar ve köydeki çocukları Kur’an-ı Kerim öğrenmeye teşvik etmek, cemaatle namaz kılma alışkanlığını ve cami sevgisini kazandırmak için pikniğe götürdü.

Bismil’de Imam, Köydeki Çocukları Pikniğe Götürdü 2

İmamın görevi yalnızca namaz kıldırmak değildir

İmamın görevinin bilinenin aksine yalnızca namaz kıldırmak olmadığının altını çizen Güzey, imamın toplum için bir önder bir rehber olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bugün toplumda aile yapısında ciddi bozulmaların meydana geldiğini ve imamların çocukların eğitimine önem vermesi gerektiğini belirten Güzey;

Bismil’de Imam, Köydeki Çocukları Pikniğe Götürdü 1

“Bizler çocuklara yalnızca kuru kuruya namaz kılmayı, Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmiyoruz, çocukların büyüklerine, anne babalarına nasıl davranması gerektiğini, genel ahlak, edep ve etik kurallarını da öğretiyoruz. Çocukların küçük yaşlardan itibaren temizliğe önem vermesi, hem beden temizliğine hem de kalp ve bünye temizliğine önem vermesi için çabalıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Çocuklar temiz bir fıtrat üzerine doğar, onları bozan çevresel etkenlerdir”

Bismil’de Imam, Köydeki Çocukları Pikniğe Götürdü 3

Her çocuğun dünyaya geldiğinde temiz bir fıtrat ile yaratıldığını belirten Güzey;

“Çocukları bozan, kötü yola sevk eden çevresel faktörlerdir, teknoloji ve madde bağımlılığıdır. Bizler çocukları dış etkenlerden korumak için çabalamak zorundayız. Eğer çocuklar yaratıldıkları fıtrat üzerine yetiştirilir ise toplum düzelir. Sağlıklı ve düzgün bir toplum, düzgün ve iyi eğitim almış bireylerden meydana gelir, biz de bunun için çabalıyoruz, amacımız çocuklara iyi bir eğitim vermek ve onları geleceğe hazırlamaktır.” dedi.

Bismil’de Imam, Köydeki Çocukları Pikniğe Götürdü 4

Muhabir: (Kamuran Turgay)