Bismil ilçesi Akpınar Mahallesinde Cuma günü camiden çıkan Abdullah Kortak (30), kadınların alışveriş için geldiği semt pazarından geçerken yerde küçük bir çanta gördü. Çantayı açan Kortak, içerisinde 12 çeyrek, 2 yarım altın ve 2 adet yüzük olduğunu gördü. Kortak, değeri 100 bin lirayı bulan altınların sahibini bulmak için çalışmalara başladı.

Yerel gazeteye ilan verdi

Bismil’de Insanlık Ölmemiş Dedirten Olay 3

Altınların sahibini arayan ancak bulamayan Kortak, Bismil Haber Gazetesi’ne ilan verdi. Bismil Haber’de yayınlanan ilanın ardından çok sayıda kişi Kortak’ı aradı. Bismil Haber Gazetesinde ilanı gören vatandaş, altınlar için Kortak’ı aradı. Kortak, altınların arayan kişiye ait olduğundan emin olunca altınları sahibine teslim etti.

“Büyütülecek bir şey yok, olması gerekeni yaptım”

Konuya dair görüştüğümüz Abdullah Kortak, “büyütülecek bir şey yok olması gerekeni yaptım, hepimizin yapması gereken şey buydu” dedi.

Bismil’de Insanlık Ölmemiş Dedirten Olay 4

Altınların değerinin 100 bin lirayı bulduğunu belirten Kortak,

“Sahibini Bismil Haber sayesinde bulduk bizi aradı ve teyit ettirdik. Sağ olsun, o da çıkıp geldi. Kamera karşısında sayarak ablamıza teslime ettik. Yapmamız gereken de budur, vatandaşlık görevimiz, insanlığın gerektirdiği budur, haram olan bir mala el sürmeyi asla düşünmedim, düşünmem söz konusu dahi olamazdı.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de Insanlık Ölmemiş Dedirten Olay 5

Altınlarını teslim alan şahıs ise, Bismil Haber Gazetesi’ne ve erdemli davranışta bulunan Kortak’a çok teşekkür ettiğini belirterek; “İnsanlığın ölmediğini gördük, böyle insanların halen var olması çok güzel, Allah kendisinden razı olsun.” Diye konuştu.

Muhabir: (Kamuran Turgay)