Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl Mardin, Elazığ  illerini de kapsayan KOOP-BİS ve 1163 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odası hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşti.

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yavuz Selim Akçakale toplantıda yaptığı konuşmada, KOOP-BİS  girişi 26 Nisan 2024 tarihine kadar sondu. Giriş yapmayanlar cezai müeyyideye tabidir.  Türkiye’de Koop-Bis’e giriş yapmayan kooperatiflere ceza kessek 6 milyar TL buluyor. Ama Sistemsel ve yeni olduğu için cezai Müeyyide için Ticaret müdürlüğüne daha yazı göndermedik. Ama bir an önce KOOP-BİS’e giriş yapın. Bilindiği üzere, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun Ek-5’inci maddesinde bakanlığımız tarafından tüm kooperatif ve üst kuruluşların, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda eriştiği ve merkezi veri tabanının yönetildiği KOOP-BİS kurulacağı öngörülmüştür. Dedi. 

I M G 5417

Bu kapsamda kurulan KOOP-BİS’in kullanımına yönelik yetki ve sorumlulukların belirlendiği Kooperatif Bilgi Sistemi Yönetmeliği, 14 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” ifadelerine yer verdi.

I M G 5420

Diyarbakır ev sahipliğinde düzenlenen ve Siirt, Batman, Bingöl Mardin, Elazığ illerini de kapsayan bilgilendirme toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığında uzman Siirt, Batman, Bingöl Mardin, Elazığ“Bakanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin KOOP-BİS’de kayıt altına alınma işleminin başlatılması nedeniyle, bilgilendirme toplantısı düzenledik” diye konuştu.

I M G 5415

Toplantıya, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürlüğü Daire başkanı 3 ilin Ticaret İl Müdürleri ile Ticaret Bakanlığı’nda görevli uzmanları İl Tarım Müdürlüğü Kooperatif biriminde görevli mühendis Şahin Koçak da katıldı. 
I M G 5422I M G 5421I M G 5399

Muhabir: Sedat Erdinç