Hasta ve yaralılara hızla müdahale etmek için zamanla yarışan acil tıp teknikerleri arasında anne olan çalışanlar da var. Anne olmanın sorumluluklarını yerine getirmenin yanı sıra, bu kahraman sağlıkçılar, gelen ihbarlar üzerine hızla olay yerine intikal ederek, hasta ya da yaralı vatandaşları ambulansla hastaneye naklediyor.

Hayat kurtarma nöbetini özveri ile sürdüren sağlıkçılar bir yandan evlerindeki sorumlulukları yerine getirirken diğer yandan hasta ve yaralılara da anne şefkati ile yaklaşıyor. Kimi zaman trafik kazasında kimi zaman deprem ve sel gibi doğal bir afette yardıma koşan anne sağlıkçılar gece gündüz fedakarca görev yaparken çoğu zaman Anneler Günü gibi özel günleri de evlatlarından ve sevdiklerinden ayrı geçirmek zorunda kalıyor.

Di̇yarbakir'da 112 Aci̇l Sağlik'in Personelleri̇ni̇n Yoğun Mesai̇si̇2

Anneliğin ve sağlıkçılığın kutsal görevlerini bir arada yürüten bu kahraman kadınlardan biri de Gamze Yiğit. 9 yıldır mesleğini aşkla sürdüren Yiğit, "112'de çalışmak çok zor ama bir anne olarak çalışmak daha zor. Vakalara hızla müdahalede bulunmamız gerekiyor. Bir anne olarak bu mesleği yaptığım için çok mutluyum. İnsanlara yardım elimi uzatıyorum." diyor.

Yiğit, kimi zaman bir anneye kimi zaman bir evlada yardım eli uzattıklarını belirterek, vakalara anne şefkatiyle yaklaştıklarını ifade ediyor.

2 çocuk annesi Aysun Sakman da 17 yıldır bu mesleği yapıyor. "Kutsal bir meslek. Gerçekten çok özveri gerektiriyor." diyen Sakman, her gün işini layıkıyla yapmak düşüncesiyle evden çıktığını belirtiyor.

Di̇yarbakir'da 112 Aci̇l Sağlik'in Personelleri̇ni̇n Yoğun Mesai̇si̇1

Sakman, hasta ve yaralıları anlamak için empati kurduklarını dile getirerek, bu kutsal görevi yaparken çoğu zaman ailesine yeterince zaman ayıramadığını kaydediyor.

Hizmet bekleyen kişi çocuk olunca daha da duygusal yaklaştıklarını belirten Sakman, duyguların daha çok işin içine girdiğini aktarıyor.

"Çocuklarımız bizi aradıklarında ilk cümleleri 'Anne vakada mısın?' oluyor. 112'de anne olmak güzel. Sağlıkçı olmak çok güzel. İnsanlara faydalı olabilmek güzel." ifadelerini kullanan Sakman, tüm sağlık çalışanlarının Anneler Günü'nü kutluyor.

Diyarbakır'daki bu kahraman anneler gibi, Türkiye'nin her yerinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev alan birçok kadın çalışan var. Bu fedakar sağlıkçılar, annelik şefkatlerini ve mesleki becerilerini kullanarak her gün hayat kurtarıyor.

Kaynak: (AA)