Songül Ertuğrul: Kızımın Başarısı Yorgunluğumu Unutturuyor

Kızı Esma'nın 6 aylıkken zihinsel engelli olduğunu öğrenen Songül Ertuğrul, "Tedavisi ilaç değil, eğitim" sözünü rehber edinerek mücadeleye başladı. Esma'nın gelişimi için evde özel bir oda hazırlayan Ertuğrul, kızıyla birlikte okula giderek eğitimine destek veriyor. Ertuğrul, "Hayatımı kızıma adadım. Kızım, büyük mücadeleler ve çalışmalar sonucunda bana 'anne' diyebildi. Bunu duyduğum zaman yaşadığım mutluluğun tarifi imkansız." ifadeleriyle duygularını dile getiriyor.

Diyarbakır'lı Anneler, Özel Gereksinimli Çocuklarını İçin Mücadele Ediyor!1

Belkıse Atış: Oğlumun Gelişimi İçin Her Şeyi Yapacağım

Oğlu Süleyman'ın 8 aylıkken otizmli olduğunu öğrenen Belkıse Atış, "Otizmli çocuğa sahip olmak çok zor. Eve kapandım. Çünkü çocuğum her yerde ağlama krizleri geçiriyordu." sözleriyle zorlukları paylaşıyor. Süleyman'ın gelişimi için öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olan Atış, "Son 20 yılımı çocuğuma verdim. Hiçbir zaman onu yalnız bırakmayacağım. Hayatta olduğum sürece onu geliştirmeye ve sosyalleştirmeye özen göstereceğim. Amacım bu." diyerek kararlılığını vurguluyor.

Diyarbakır'lı Anneler, Özel Gereksinimli Çocuklarını İçin Mücadele Ediyor!3

Özlem Erdoğan: Çocuğum İçin Her Feda Karlığı Yaparım

Hemşire olan ve eşinden ayrıldığı için üç zihinsel engelli çocuğuna tek başına bakan Özlem Erdoğan, "Oğlum Ağit'in 2013 yılında zihinsel engelli olduğunu öğrendiğimde çok zor zamanlar yaşadım." diyor. Oğluyla aynı sınıfta etkinliklere katılan Erdoğan, "Okuldaki toplantılarını asla kaçırmıyorum. Atölye çalışmalarında el becerisi gelişti. Bu çalışmalarda onu yalnız bırakmıyorum. Elimden gelen her şeyi onun için yapıyorum. Onun için her fedakarlığı yaparım." sözleriyle anne sevgisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Diyarbakır'lı Anneler, Özel Gereksinimli Çocuklarını İçin Mücadele Ediyor!2

Diyarbakır'da Özel Gereksinimli Çocuklar Yalnız Değil

Sur Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Erkan Demirci, "Burada bizi destekleyen, çocuklarla sürekli zaman geçiren, gelip etkinliklere katılan, adeta çocuklarını bebek gibi taşıyan annelerimiz var. Bunları gördüğümüzde çok duygulanıyoruz." diyerek annelerin çabalarını takdir ediyor.

Kaynak: (AA)