Refah şehrinden ateşkes çağrısı yapan Elder, işgal altındaki bölgede yoğun saldırıların ve büyük tahribatın altını çizdi ve insanların gece yarısı bombardımanlarına maruz kaldığını vurguladı. Durumu, "tabutun içinde uzanmak" olarak tanımladı.

BM Güvenlik Konseyi'nde Ramazan ayında Gazze'de acil ateşkes çağrısını içeren karar tasarısının kabul edilmesinden sonra bölgede bir umut ışığı belirdiğini ancak her gece bombaların bu umutları yok ettiğini belirtti. "Gazze'deki çocuklar, kabusun sona ermesini ve hayatta kalmayı umut ediyorlar" dedi.

Elder, Mart ayında Gazze'nin kuzeyine yönelik 40 insani yardım sevkiyatının dörtte birine izin verilmediğini ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın kuzeye gıda ulaştırmasının engellendiğini belirtti. "Gazze Şeridi'ndeki hayati yardımların engellenmesi can kaybına yol açıyor ve insanların onurunu zedeliyor" dedi.

Elder, geçiş noktalarının açılması durumunda Gazze'deki insani krizi birkaç gün içinde çözebileceklerini ancak geçişlerin kapalı olduğunu ve kıtlığın "insan eliyle yapıldığını" sözlerine ekledi.

Kaynak: (İLKHA)