İTTİHADUL ULEMA tarafından düzenlenen merasimle İslami ilimlerini başarıyla tamamlayan 10'u hafız 74 erkek öğrenciye icazetleri verildi.

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki Genel Merkez Binasında düzenlenen icazet merasimi, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 10'u hafız 74 erkek öğrencisine yönelik icazet belgesi takdim programı düzenlendi.

Programda konuşan hafız Ömer Akgül, hafızların ümmetin en şereflileri, insanlığın en hayırlıları ve Kur'anın emanet edildiği kullardan olduğunu söyledi.

Akgül, şunları söyledi:

"Kur'an-ı Kerim, kıyamete kadar Rabbimizin korumasındadır. Bunda şüphe yoktur. Şüphesiz bu muhafazanın bir vesilesi de hafızlarımızdır. Hafızlar bunun bilinciyle hareket etmelidir. Kur'an-ı Kerim'e layıkıyla hamiliğini yapan, hayatına düstur edinen, ahlakıyla ahlaklanıp ve onun rengiyle renklenen kişi Kur'an ile yücelir ve yükselir."

Programda konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Kılıçarslan, Allah'ın rızasını kazanmak gayesiyle ilim öğrenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Allah'ın düşmanlarını tanımak için ilim öğreniyoruz"

Diyarbakır'da 74 Talebe Icazet Aldı 1

Kılıçarslan, "Biz ilmi Kur'an'ı öğrenmek için okuyoruz. Kur'an Allah'ın kelamıdır. Allah bu Kur'an-ı niçin bize göndermiş? Onu tanımak için, rızasını kazanmak için, onun cennetine gitmek için, Allah'ın düşmanlarını tanımak için. Allah bu Kur'an-ı Kerim'de iki yolu bize göstermiştir. Biri cennet, biri de cehennemin yoludur. Bu yol Kur'an'la ilimle öğrenilir. Maaş sahibi olmak için, fıtır ve zekatları toplamak için ilim okumuyoruz. Allah'ı tanımamız için ilmi öğreniyoruz." dedi.

"Bu Kur'an, bu ümmetin ruhudur"

Programda selamlama konuşması yapan Dr. Vasfi Aşur, böylesi ilmi ve şer'i programları düzenleyen İTTİHADUL ULEMA'ya teşekkür etti.

Aşur, "Kur'an-ı Kerim Allah'ın sımsıkı ipidir. Kim ona tutunursa, doğruya erer, kim ona tutulmazsa dalalete erer. Bu Kur'an, bu ümmetin ruhudur. Bu ümmet, Kur'an-ı Kerim'e ne kadar sımsıkı sarılırsa, o kadar ruhu var olur. Allah bu Kur'an-ı Kerim'i bir nur kıldı. Onun nur olarak kılınması da ilahi bir ferman ve buyrukladır. Kudüs'ün ve Filistin'in en çok zikredildiği süre İsra Suresi'dir ve oradaki tatbikler yerine getirilmedikçe Kudüs özgür olmayacaktır." diye konuştu.

Diyarbakır'da 74 Talebe Icazet Aldı 3

"Her salih liderin arkasında Rabbani bir alim vardır"

 

İlim öğrenmenin büyük bir hayır olduğunu belirten Dr. Nevvaf Tekruri, ilim tahsil eden talebelere tavsiyelerde bulundu.

Tekruri, "Herkesin ilimle beraber ne yapabileceği bilmesi gerekiyor. Herkesin bildiği üzere hangi salih bir lider varsa, onun arkasında illaki Rabbani bir alim vardır ve onu yönlendirmiştir. Tarih boyunca da bu böyledir. Onun hatalarını düzeltir ve onu düşmanlarına karşı büyük gösteren bir alim vardır. İlim talebelerinin kendilerine ilmi niçin elde ettiklerini sormaları gerekiyor. İlmi yaşayabilmek için mi bir para karşılığında öğrenmek için mi öğrenmişler? Allah'a nasıl hesap vereceklerini, Allah'ın dediklerini nasıl yapabilecekleri için mi öğreniyorlar? Onun için ilim talebeleri kendilerini sorguya çekmeleri gerekiyor. Çünkü ilim sahibini düzeltir, ona bir ölçü, bir nizam bıraktırır." tavsiyesinde bulundu.

Diyarbakır'da 74 Talebe Icazet Aldı 2

"İlim öğrenmek tüm Müslümanlara farzdır"

Şeyh Muhammed Haznevi ise, "Allah bizi ibadeti için yaratmıştır. Allah'a ibadet edecek en güzel yol ilimdir. İlim öğrenen kişiye, talebeye şeytanların musallat olması en basit, en kolay şeylerden bir tanesidir. Şunu da unutmayalım kim Peygamber Efendimiz, 'İlim öğrenmek tüm Müslümanlara farzdır.' Buyuruyor. Allah, ilmi amelin önüne almıştır. Yani eylemden önce ilmi getirmiştir. Şunu bilmek gerekiyor ki ilk başta ilim öğrenmek gerekiyor. Ondan sonra istiğfar etmek, Allah'tan bağışlanmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da 74 Talebe Icazet Aldı 4

Programda Şeyh Muhammed el-Hasan ed-Dedo eş-Şanqiti, Şeyh Abdulhayy Yusuf da birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan öğrenciler icazet merasimiyle belgesini aldı.

Kaynak: (Haber Merkezi)